Source Connection werkt graag met vrijwilligers die hun kennis willen delen met de lokale projectleden en bevolking in Zambia. Deze enthousiaste professionals bezoeken de projecten voor een periode van drie weken tot enkele maanden. Zij ondersteunen de lokale bevolking op weg naar een betere toekomst en maken op deze unieke manier kennis met de Zambiaanse bevolking en cultuur.

Wij kunnen, afhankelijk van de aard van het project, professionals met kennis van de volgende gebieden goed inzetten:
-Projectmanagement
-Financieel management
-Toerisme
-Marketing
-Milieu
-Landbouw en irrigatie
-ICT

Uitzendtermijn
De lengte van de uitzendtermijn is afhankelijk van het project. Over het algemeen varieert de termijn van drie weken tot enkele maanden. Wij volgen een project na de start nog geruime tijd. Daardoor komt het regelmatig voor dat een vrijwilliger na enige tijd nog eens terugkeert naar “zijn” project om de voortgang te ondersteunen.

Selectiecriteria
Om als kennisoverdrager uitgezonden te worden hebben we de volgende criteria gesteld:
-Minimaal twee jaar werkervaring
-Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift
-Beschikken over didactische en sociale vaardigheden
-Bereid zijn zelf mee te werken en zo training on the job te geven
-Werkervaring in Afrika en/of goede kennis van de Afrikaanse cultuur
-Projectmatig kunnen werken
-Beschikken over een optimistische instelling; durven gaan voor “the mission impossible”

Onkosten
Afhankelijk van de lengte van de uitzendtermijn wordt bepaald welke kosten door Source Connection worden vergoed. Bij meerdere werkgevers bestaat er een maatschappelijk verantwoord sponsorbudget. Diverse vrijwilligers zijn door hun werkgever gesponsord om tijdelijk voor Source Connection in Zambia te werken.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd? Dan komen we graag met u in contact. Stuur ons een mail met uw motivatie en CV via:  info@sourceconnection.nl   Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.