dorine

Dorine Veldhuyzen (voorzitter) werd geboren in 1969 in Gorinchem. Na op het opzeggen van een drukke baan in de logistiek reisde zij in 2000 drie maanden door Zuidelijk Afrika. Bij terugkomst in Nederland stond haar besluit vast: ze wilde een stichting oprichten die mensen in Afrika zou helpen, niet met geld, maar met kennis over hoe met geld en zaken doen om te gaan. Een jaar later, in december 2001, was het zover: ze had een bestuur bij elkaar gezocht van mensen die deze uitdaging met haar aan wilden gaan en de oprichting van Stichting “The Source Connection” was officieel een feit. Dorine bezocht Zambia zelf meerdere keren in de afgelopen jaren en als het aan haar ligt zal dat nog vaak gebeuren!

Picture1

Pauline Thijssen is een eigenzinnige  jonge starter uit Venlo die vaak haar hart op de tong heeft.  Haar achtergrond in ontwikkelingsstudies en haar gedane Master thesis onderzoek naar beeldvorming over Afrika in Nederlandse basischolen hebben  beiden geleid tot een sterke fascinate voor het Afrikaanse continent. Pauline haalt voldoening uit het activeren en aanmoedigen van mensen en daarom zal zij de communicatie van Source Connection op zich nemen. Source Connection is voor haar een manier om een positieve impact te maken ver weg maar gevoelsmatig toch  dichtbij.

Picture2

Maria Osterholt is geboren in Schiedam, studeerde psychologie, wiskunde & informatica en cognitieve kunstmatige intelligentie in Amsterdam enUtrecht, en woont inmiddels in Amersfoort. Ze heeft twee jaar in een landelijk stadje in Uganda gewoond waar ze computervaardigheden en typen heeft geleerd aan kinderen met een lichamelijke  beperking. Omdat ze Afrika toch wel erg miste besloot ze om naast haar werk bij Oikocredit vrijwilligerswerk te zoeken en zo kwam ze bij Source Connection terecht. Het zal jullie niet verbazen dat Maria goed met cijfers is, en daarom is zij onze nieuwe penningmeester. Dat wiskundige en muzikale aanleg vaak samen gaan is ook bij Maria het geval, ze speelt cello, alleen en in een ensemble.

 

Picture3Robin Mattemaker werd geboren in 1985 in Rotterdam, groeide op in Bunnik en studeerde rechten in Utrecht en – waar de Africa-Connection begon – in Pretoria, Zuid-Afrika. In dat jaar reisde hij onder meer voor het eerst naar Zambia. Vervolgens is hij regelmatig teruggegaan naar Afrika (waaronder een reis dwars door Zambia) en door de studie internationale betrekkingen in Amsterdam geïnteresseerd geraakt in 
ontwikkelingsvraagstukken. Momenteel is hij werkzaam bij de vreemdelingenkamer van de rechtbank Haarlem als jurist en woont hij in Utrecht.
Mushekwa ladies 3